Salih'in gözünü korkutmak istedi, neye uğradığını şaşırdı... İlgiyle izlenen dizi "Fatmagül'ün Suçu Ne?"de Mukaddes hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Çocuğunu alıp evini terk eden Mukaddes, Salih'e sığındı. Salih'in iş yerinde onun babasıyla tanıştı. Babasının olanları öğrenmesinden korkan Salih, Mukaddes'i ailecek sanıyor gibi yaptı ve ortalarda daha fazla görünmemesi için onu hemen bir otele yerleştirdi. Oteldeyken Salih'i babası aradı. 'Kerim Ilgaz' adındaki bir adamın Mukaddes'i aradığını söyledi.
Salih, Mukaddes'e daha da sinirlendi. "Sen buraya gelmeseydin hiç bir şey olmayaktı. Benim başıma dert mi açmak istiyorsun? Bir de senin sülalenle mi uğraşacağım." diyerek sert çıkıştı. Salih, oteli terk edip ortalardan kaybolmaya hazılanıyordu ki Mukaddes son atağını yaptı. Otelin önünde Salih'in babasını arıyor gibi yaptı. "Sabah gördüğünüz çocuk sizin torununuz oluyor" dedi. Bu sözleri duyduktan sonra Salih kendini kaybetti. Mukaddes'i sokağın ortasında dövdü. Ağzı burnu kanlar içinde kalan Mukaddes'e sokaktan geçenler yardım etti. Mukaddes hemen panik yaptı. "Kerim, görümcemin kocası oluyor. Senin kim olduğunu biliyorlar. Peşimize takıldılar. Yaktın beni yaktın!"